Familien Simonsen`s hjemmeside

WWW.4paatur.dk         4paatur@4paatur.dk

 

 

  Vælg side:

Forberedelsen:

Så er vi i fuld gang med forberedelserne - tingene begynder at tage form.

Ideen fødes:

Hvornår fik vi denne vanvittige ide - det gjorde vi faktisk på vores sommerferie, i år - 2005 - som gik til Riis-camping i Jylland. Her fik pladsen besøg af "sommercaravanen" som repræsenterede en stribe af lækre campingvogne samt en autocamper. Jeg har aldrig været tilhænger af autocamperen, hvorimod Jan synes det er helt vildt spændende. Nå, men Jan havde smugkikket mens vi andre så ballonshow - og bagefter måtte vi andre nødtvungen ind og se. Det blev så starten på det hele - vi blev fuldstændig fyr og flamme og gjorde allanskens for om vi kunne skifte campingvognen ud med dette smarte rullende feriehus.

Hjemme skete et og andet på arbejdsfronten og mæt af folks skæbner gjorde at vi tog beslutningen om at vi ikke ville vente til pensionsalderen, for hvem ved om hvordan livet ser ud til den tid og så ville vi gerne opleve noget spændende med, det bliver så de 2 mindste af børnene.

Lang tid går med at jagte landet rundt for at finde netop den vogn som svarer til vore forventninger og som ikke indeholder for mange kompromiser.

En rund fødselsdag i familien fejres i Jylland og her benytter vi så resten af weekenden på endnu engang at lede - og hos AUTOCAMP i Tilst finder vi ønskevognen. Nu flytter jeg mig altså ikke siger Jan, mens han salig i blikket sidder på bilens førersæde.

Iværksættelse:

I efterårsferien går turen igen til Jylland denne gang for at lave købskontrakt, og humøret er højt. Først er man i tvivl om der kan skaffes en camper til den tid vi ønsker, men mens vi sidder og sludre om ønsker og krav til vognen, indløber besked om at der i tyskland er en vogn under udarbejdelse som ikke er solgt endnu - det er den så nu.

Hus og campingvogn sættes til salg - skolen kontaktes - orlov aftales på de respektive job, og nyheden spreder sig hos familie og venner og det første chok lægger sig. Først tror alle det er en spøg - men det er det IKKE.

Nu er vi så nået en uge ind i november - huset har været til salg i 14 dage og er nu allerede solgt. En blanding af angst og utrolig glæde melder sig. Autocamp i Tilst kontaktes efter aftale og leveringstid aftales.

I mellemtiden er der arbejdet på højtryk for at finde en lejlighed til den store af børnene. Det er endt ud med at vi har købt en ejerlejlighed i Køge, og vi som forældre føler nu en vis lettelse i, at hjælpe ham godt på vej.

Tilpasning og planlægningen:

Ja, så nåede vi ind i det nye år og nu begynder de intensive forberedelser. Vi har haft lidt hovedbrud omkring at skulle forlade Danmark, uden hjem eller nogen form for adresse. På Køge kommune fortalte man os at vores alm. sygesikringskort ikke kan bruges og at vi praktisk talt er uden tilhørsforhold - "familien ingenting" når vi forlader Danmark!!!!!Hvad gør vi nu? Det koster trods alt en del at have møbler på opbevaring i container - det har vi prøvet, og det var også det der var planen, indtil nu!!!! nå, men vi kikker lidt i aviserne og på nettet, måske kunne vi finde et sommerhus, hvor vi kunne anbringe vore ting - og mest af alt et sted at komme hjem til. MEN, sommerhuse er tilsyneladende i meget høj kurs, i hvert tilfælde at dømme efter prisen - så vi skæver nu lidt til et lille pænt hus - sådan med stort blik på prisen, for intet skal ødelægge eller forkorte den planlagte tur, i den henseen.

Og i dag den 20. januar har vi så købt et dejligt hus i Fakse - gå afstand til skole og byens midte, hvad kan vi så forlange mere. Sikken ro der falder i ens sind. Selv efter at have boet i Køge så mange år, er vi alle enige om at vi nok skal falde til i Fakse. Børnene skal besøge skolen inden afrejse mv. måske er det herfra vi skal have materialet til det kommende års undervisningsbrug.

I TV følger vi med i den kongelige prinsedåb, som formentlig fejres med champagne og kransekage. Det gør vi også herhjemme - af flere grunde.......

Om få dage tager vi rejsen til Jylland, for at hente det mobile hjem som i et år skal udgøre familiens base. Og vi må indrømme at det er med en vis glæde og spænding - nu bliver det en realitet. At få et familieliv til at fungere på så begrænset m2 - og vælge/fravælge hvad som vi mener er vigtigt at have med på turen. Vi er jo campister - men fra alm. feriecampister til.....?

Det er vist på tide at vi fortæller at afrejsen er planlagt til 1/4 06 - også den dag vi afhænder vores dejlige hus i Køge - en dejlig lang epoke i Køge er slut - en forhåbentlig ligeså god begynder......

 I dag skriver vi så den 24 marts og i skrivende stund er kontoret flyttet i camperen. Vi er ved at flytte og har lige een dag tilbage inden der lukkes på internettet.

En langtidssygemelding har lige gjort os lidt stresset - og vi valgte derfor at betale et flyttefirma til det grove, men alligevel er der meget at klare lige til sidst.

Alle offentlige instanser - praktiske ting omkring gamle og især nye hus er ved at blive klarlagt og i løbet af den kommende uge afhænder vi huset i Køge.

Børnene køres frem og tilbage mellem Fakse og skolen i Køge så vi ikke mister for meget. Skolebøger er venligst udlånt både af nuværende og af nye skole, og vi har lige nået at aftale et besøg i de nye kommende klasser, så alle har noget at glæde sig til om et års tid, og selvfølgelig løbende skrive hjem til.

Nå men ud over det  har der lige været en del polemik omkring camperen, men det lader til at ordne sig - nu er der også kun 10 dage til planlagt afrejse. Familie og venner skal lige se hus og ønske god tur og vi samler børn og kærester lørdag d. 1/4 til afskedsmiddag uha uha det bliver ikke nemt.

Ruten lægges i de kommende dage - og lægges ind så alle kan se hvor vi bevæger hen. Vejret har jo ikke just været i forårslune, så vi har været lidt afventende med fastlæggelse.

Reklame eller pjat - vi har lokket Harry og Solvej med på turen og de har sat sig til rette forrest - for intet andet kan vel gøre det det og derfor har vi døbt camperen SOLVEJ.