Familien Simonsen`s hjemmeside

WWW.4paatur.dk         4paatur@4paatur.dk

 

 

  Vælg side:

Turens afvikling:

Gas:

Vi havde hjemmefra besluttet, at vi ville købe en tysk gasflaske ved ankomst til Tyskland. Dette lykkes imidlertidig ikke så de første dage/nætter klarede vi os med en elovn.

Efter nogle dage købte vi en 6 kg. letvægtsgasflaske i Frankrig, og så havde vi gas til en del af turen. Senere i Spanien ville vi købe en 12 kg. gasflaske, men det kunne man ikke uden at udfylde en ansøgning, hvorefter der ville gå 1 - 2 uger før man fik svar. Derfor valgte vi i stedet for at købe en 3 kg. flaske, den kunne trods alt holde noget tid.

Vi vidste hjemmefra at man i Portugal brugte samme gasflasker (BP) som i Danmark, så første gang vi så de "danske" 10 kg. letvægtsflasker købte vi en til 25 euro + gas. Så var vi dækket ind med gas i lang tid af turen. Senere da vi kom tilbage til Spanien, betalte vi et depositum for leje af en 12 kg. gasflaske. På tilbageturen gennem Frankrig byttede vi den 6 kg.

Frankrig:                                    6 kg. letvægtsgasflaske

Spanien/Italien/Grækenland:   3 kg. gasflaske (samme i alle lande)

Portugal:                                   10 kg. letvægtsgasflaske (som i DK)

Overnatninger / Campingpladser

Vi baserede vores tur på en blanding af overnatninger i det fri, samt overnatninger på campingpladser. Betalingen for camping- pladserne blev i ydersæsonen klaret med Camping Cheque og ACSI kort. Når disse kort benyttes lå prisen på ca. 14 euro (ca. 108,-kr.) + prisen for  2 børn.

Spanien var det land på vores tur vi ikke overnattede i det fri, det pga. tyveri mm. samt efter anbefaling fra andre om overfald.

Tjekkiet og de baltiske lande turde vi ikke pga. fattigdom mm..

Albanien var vi nødsaget til at overnatte i bjergene på en lille døgnbe- mandet tankstation, men anbefales ikke til andre pga. sikkerheden. Retfærdigvis skal siges, at vi følte os ikke truet på nogen tidspunkt.

Portugal, Frankrig, Tyskland, Belgien, Italien, Kroatien, Grækenland, var det almindeligt med autocamper i naturen udenfor campingplad- serne. Samtidig skal nævnes, at der findes rigtig mange anerkendte overnatningspladser i alle de lande vi har besøgt.