Retur til forsiden

December 2006

www.4paatur.dk

4paatur@4paatur.dk

Månedens dagbog:

Fredag 01/12; JULEMÅNED.....en lidt mærkelig fornemmelse ikke som vanligt at skulle pynte op - spaniolerne er i øvrigt heller ikke begyndt at udsmykke, så vi venter spændt på at se hvordan det foregår. MEN, vi har da været lidt forudsigelige og taget julekalendere med hjemmefra - både til store og små - de gør lykke. Tillige har vi også medbragt 24 afsnit af julekalenderen " Jesus & Josephine " som vi sætter på dvdén om aftenen efter Julie og Nicolai har klaret opvasken.

Lørdag 02/12; Bytur og marked i Vilanova, hvor vi fylder vognen med xx kg kæmpeappelsiner, og da også viser synlige tegn på tyngden. Vi har gennem nogen tid set lidt på de mange flotte sengetæpper og også på de mange forskellige priser, som går lige fra 55, 67, 89 euro - vi ender med at finde et meget flot tæppe, med 2 tilhørende pudebetræk for 45 euro - så det betaler sig at se sig omkring. Da vi nu kun har en god uges tid tilbage inden hjemturen, beslutter vi at undlade forteltet - så det vaskes af og hænges til tørre - og vi må nu nøjes med at sidde ude til solen går ned. Vi har vendt bilen, så vi har mest glæde af solen

Søndag 03/12; Adventskrans af gran findes ikke - så fantasien får frit spil, og jeg må rundt på pladsen og "låne" lidt af de noget udtørret beplantninger, som lægges omkring de lidt anderledes udseende adventslys - indkøbt i familiens foretrukne : Lidl. Her har vi også fundet et par søde julestrømper som hænges på stigen til Nicolai´s køje - ifald nissen skulle komme forbi Spanien. Og det gør Han!  Min cykel har længe været et irritationsmoment - utallige gange flad og i øvrigt ikke god at køre på, så den sætter vi til salg, og mens Jan og jeg går en tur, har Nicolai solgt den til et hold spanioler.

Mandag 04/12; Dagen bruges på svømmehal og lektier - vi har sat os det mål at være færdige med bøgerne inden jul - og det ser nu ud til at lykkedes.

Tirsdag 05/12; Det gik jo fint med cyklen, så det "gamle" tunge havebord sættes til salg - og inden længe er også det solgt.   

Onsdag 06/12; HELDAGSREGN ..... det er vist 1. gang på turen, og vi glæder os over at vi har pakket forteltet ned.

Torsdag 07/12; Vi handler lidt ind til hjemturen. Til aften fyldes campingpladsen med spanioler - i morgen fredag er det helligdag så det ses tydeligt - og da spaniolerne er meget sociale, kommer hele familien med flere vogne og også mange af hytterne fyldes - det ligner på det nærmeste en god sommerdag.

Fredag 08/12; Intet nyt bortset fra at det igen regner.

Lørdag 09/12; Det begynder nu at gå op for os at turen er ved at være til ende - vi glæder os selvfølgelig til at se de "store" derhjemme og holde jul med dem, men samtidig er det noget vemodigt. Til aften går vi op i restauranten for ligesom at slutte af på en god måde - og det undre os lidt at her stort set ikke er nogen gæster - MEN i løbet af ingen tid bliver her fyldt til randen, samt langs baren - det viser sig nemlig at der er fodbold kamp på tv, og det vises på kæmpefladskærm samt projektor. Nicolai som er bidt af FCBarcelona, er heldig for det er præcis det ene hold. Vi andre som ellers ikke er fodbold freak, hygger os gevaldigt med at hører og se hvordan hele lokalet lever sig ind i fodboldkampen. En sjov aften og god mad - 2 retters menu til 4 pers., sodavand og 1 fl. rødvin for 63 euro, må siges at være en fin afslutning.

Søndag 10/12; DAGEN, men inden vi tager afsked, må vi lige ned på lokale marked for at se efter de gode appelsiner - så 12.30 KØRER VI. Vi har lagt ruten så vi skulle have tid til at kører ad landevejene, dels for at se lidt på turen og dels for at slippe for at bruge en formue på vejafgift. Den første del af turen tages dog på motorvej, for at undgå bjergkørsel. Her må vi så betale for at køre igennem de 4 -5 motorvejs tunneller. Dagen ender således i Narbonne Plage - ned til havet, en overnatningsplads til 7 euro. Vi nyder faktisk igen det frie i at overnatte i det blå....

Mandag 11/12; Det er længe mørkt, men kl. 09.00 er vi på vej igen, Nicolai elsker at blive liggende og få lov at vågne mens vi kører - og der er sikkerhedsnet for sengen, så det er ok. Vi følger fint planen, men kan godt mærke at dagen ikke har så mange lyse timer. I baggrunden anes pyranærerne - og sne på de høje bjergtoppe. Sidst på eftermiddagen, når vi akkurat Beausemblant - lige som det bliver mørkt og finder overnat. pladsen midt i beboelseskvarter - 5 afskærmede pladser i forlængelse af en stor grusparkeringsplads - nær kirken. Pladsen er gratis. Vi er jo de eneste - så frit valg. 

Tirsdag 12/12; Vågner til en grå og meget kold morgen - det er så koldt at Luca må lufte sig selv. Herefter finder vi den nærmeste bager og så går turen op gennem det franske landskab. I dag har vi besluttet at finde camping Lac du Bouzey, hvor vi har været for et par år siden - en rolig plads med udsigt over den store sø, den ligger nu om end endnu mere stille hen, men vi kan få et dejligt varmt bad alle mand, og kiosken åbner allerede kl. 08.00, hvor vi kan få frisk brød.

Onsdag 13/12; Koldt, gråt og diset - ikke just oplivende, men det er dog ikke sne og glat. Landskabet er jo smukt i efterår/vinter farver og vi genkender da nogle af stederne, fra tidligere. I dag køres lidt længere og vi tager derfor en lille bid på motorvejen. Vi gør dog en lille ændring - da målet ikke kan nås i dagslys kører vi fra ved afkørsel Polch - hvor der i op til liggende industrikvarter, findes en stor autocamperforhandler med overnatnings p-pladser. Vi holder da ind ved siden af nogle andre - som iøvrigt var af samme mærke som hos forhandleren, og da vi høfligt - på pænt skoletysk - går hen og spørger i een af vognene, hvordan strøm automaten fungerer, bliver vi ganske afvist. ???? ok det vi har i fryseren holder nok og ellers klarer vi den jo udmærket, hvis vi sparer lidt på strømmen.

Torsdag 14/12; Her i det tyske, pynter man op til jul - som vi gør hjemme, masser af gran, nisser og lys.  Også  Kim Larsens julecd - løfter julestemningen. Vi har kurs mod Bremen - hvor vi når p-pladsen ved sportshallen ved mørkets frembrud. Pladserne er små, men da her kun holder en enkelt camper mere - kan vi holde på skrå over et par pladser - og gratis er det.

Fredag 15/12; Hvis det nu ikke var en aftale at vi først må komme hjem på søndag ( ja de unge skal jo til julefrokost ) kunne vi godt nå hjem i dag - og det kribler da lidt ved tanken - MEN nej nej nej - vi må vente. Vi skal jo også ind til Lübeck i morgen - og se det hyggelige marked. Vi finder ud til camping pladsen der har åbent hele året - Klüthsee camp. Seeblick ved Bad Seegeberg. En dejlig plads, hvor der i øvrigt ligger 3 hold danskere - meget fine sanitære forhold, skøn beliggenhed, og vi bliver da enige om at her må være skønt at tilbringe nogle dage til sommer. Det er ved at være mørkt, men vi installerer os hurtigt og så trænger vi til en gåtur - Luca går baserk på de grønne plæner.

Lørdag 16/12; Regnen vælter ned, men det skal ikke ødelægge de gode planer, så kl. 9.00 sættes kursen de 30 km mod Lübeck. Ganske nemt ( ikke forventet) finder vi en p-plads i et bykort som kort forinden er blevet stukket os ind af ruden i et vejkryds - og herfra begiver vi os de ca. 500 m mod byens gågade. Her er ganske smukt og et utal af boder med salg af et utal af lækkerier, ganske at sidestille med boderne i tivoli - smykker - lædervarer - nisser - glaskunst - brugsting - bolsjer - gløgg og meget mere. Et lille hus hvor der var så godt som ufremkommeligt - kunne købes glaskugler og andet juletræspynt - lysspil i træ - alt sammen til ganske høje priser, som kun en juleentusiast vil betale. Lidt snold samt lidt julegaver bliver det til.

Søndag 17/12; Af en eller anden årsag er alle tidligt vågne - og efter bad beslutter vi at kører, og vente med morgenmaden til senere. Vi når Burg omkring kl. 11.00 og så går den vilde jagt i Fleegaard og børnene kan ikke vælge mellem slikbøtterne. og vi andre vandrer da også frem og tilbage mellem hylderne med de mere flydende indhold. Alligevel er vi hurtigt ude igen og kører lige omkring Calle, men her står folk i kø langt ned i butikken, så det opgiver vi. I Puttgarten når vi en færge tidligere end reservationen og pludselig er vi i - DANMARK - tænk efter næsten 9 måneder er vi hjemme og en kort besked om hjemkomst om ca. 1 time sætter de unge mennesker derhjemme i 5. gear - og da vi runder ved kirken i Fakse - møder et dejligt syn : 3 dejlige børn der hopper og danser med Dannebrog - langt nede ved vejen: Hjemme.